Bagaj de mana Wizz Air

 

Bagaj de mana mic Wizz Air - 40x30x20 cm

 

Bagaj de mana Wizz Priority - 55x40x23 cm

 

 1. Troler Vogue 50 cm profil
  Troler Vogue 50cm
  Rating:
  96%
  499,00 RON

19 articole

Bagaj de cala Wizz Air

 

Bagaje de mana Wizz Air (de la 69 lei). Tot ce trebuie să știi

Wizz Air este în prezent leaderul pieței low-cost în țările din Europa de Est. Și o variantă foarte bună pentru a călători ieftin în Europa și mai nou în Asia (ex: Tel Aviv și Dubai). Dar în privința bagajelor, trebuie să aveți mare grijă. De-a lungul timpului, s-au remarcat prin dimensiuni ciudate, suprataxe mari, inflexibilitate și modificări frecvente ale regulilor. Așa că verificați cu atenție dacă nu au apărut reguli noi, înainte să plecați în calatorie.

Bagaje Wizz Air pe scurt

Bagaj Wizz Air

Dimensiuni maxime

Greutate maximă

Câte bagaje sunt permise

Cost / bagaj / zbor

Bagaj de mana mic / small bag

40x30x20cm

n/a

1

Gratuit

Bagaj de mana Priority

55x40x23 cm

10 kg

1

numai cu Wizz Priority
(de la 5 Euro / zbor)

Bagaj de cală

149x119x171 cm

10, 20 sau 32 kg

6

5-65 Euro / zbor

Echipament sportiv

n/a

n/a

n/a

30-60 Euro / zbor

Noile dimensiuni bagaj de mana Wizz Air 2022 trebuie să se încadreze în 40x30x20 cm. Se acceptă și bagaje mai mari, de până la 55x40x23 cm dar numai pentru pasagerii care cumpără serviciul Wizz Priority (de la 5 Euro pe zbor).

Bagajele de cală se plătesc, ca și la Ryanair și alte companii low cost. Prețul depinde de numeroși factori precum:

 • momentul zborului (sezon aglomerat sau nu),
 • de destinație,
 • de greutatea bagajelor (la cală, bagajul <23 kg este mai ieftin decât cel de peste 23kg)
 • de momentul / locul în care se cumpără serviciul de transport bagaje (online este cea mai ieftină variantă)

Recomandăm să achiziționați serviciul de transport bagaje de cală online, preferabil odată cu biletul de avion. În caz contrar, dacă veți cumpăra acest serviciu de transport prin call center sau direct la aeroport, prețurile cresc semnificativ, spre dublu.

Recomandarea Travelkit pentru pasagerii Wizz Air : procurați-vă pentru Wizz Air bagaj de mana (geantă sau rucsac) care se încadrează dimensiunile acceptate pentru bagajul de cabină gratuit (mai mic sau egal cu 40x30x20 cm) care este absolut necesar pentru a păstra obiectele de valoare cu dvs. pe durata călătoriei. Separat, puteți achiziționa și un troler de cabină 55x40x23cm sau un bagaj de cală. Găsiți mai jos, prezentate în detaliu, toate informațiile referitoare la bagaje atunci când călătoriți cu Wizz Air.

Wizz Air Bagaj de mana

Bagajul de mână, denumit și cabin / hand luggage este cel pe care îl luați cu dvs. în avion și:

-        este gratuit dacă se încadrează în dimensiunile 40x30x20 cm

-        pasagerii care au plătit pentru îmbarcare prioritară / wizz priority pot aduce la bord și un bagaj de mână de max. 55x40x23 cm și 10 kg în plus față de bagajul gratuit

Aceste dimensiuni sunt cele maxime acceptate pentru bagajele de mână Wizz Air și trebuie să includă tot bagajul, inclusiv roțile și mânerul. Controlul bagajelor se efectuează cu ajutorul unui cadru metalic pentru verificarea bagajelor (amplasat atât la ghișeul de check-in cât și la poarta de îmbarcare Wizz Air) iar dacă bagajul dvs. nu intră în acest cadru, sau dacă rămân părți ale bagajului în afară, veți fi obligat să plătiți o suprataxă usturătoare. Trebuie să știți că personalul Wizz Air este destul de inflexibil în aceste privințe. Iar bagajul de mână este adesea motiv de discuții aprinse sau chiar scandal la zborurile Wizz Air.

Vă recomandăm să măsurați cu grijă bagajul cu care doriți să călătoriți. Și să vă asigurați că dimensiunile externe (inclusiv roți + mâner) sunt corecte.

 

Wizz Air Bagaj de cala

Bagajul de cală denumit și checked luggage este cel pe care îl predați companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului și este transportat contra cost.

Prețurile variază în funcție de perioada de călătorie și lungimea zborului, fiind cuprins între 16 și 65 Euro per bagaj și segment de zbor. Prețurile diferă însă în funcție de greutatea bagajelor, cele care cântăresc <23 kg fiind mai ieftine decât cele care depășesc această greutate.

Dimensiunile bagajelor de cală Wizz Air sunt foarte generoase, finind limitate la 149x119x171 cm - ceea ce vă permite să călătoriți inclusiv cu un troler XXL iar greutatea maxima acceptată a unui bagaj este de 32kg. Fiecare călător are dreptul să ia cu el 6 piese de bagaj la cală.

 

Ce puteți aduce în bagajul de mână, la bordul aeronavelor Wizz Air

Recomandăm să păstrați în bagajul de mână toate echipamentele electronice fragile precum: laptop, tabletă și altele, pentru a le avea aproape și a le proteja de posibile deteriorări.

Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100ml, plasate într-o singură pungă transparentă resigilabilă de 1 Litru. Noțiunea de lichide include: apă, băuturi, supe, siropuri, creme, uleiuri, loțiuni, parfumuri, spray-uri, spume, geluri, paste (inclusiv pasta de dinți), mascara și orice alte obiecte cu consistență similară.

Lichidele, spray-urile, gelurile etc. achiziționate din magazinele duty-free din aeroport sau din avion sunt permise. Dar trebuie ambulate într-o pungă securizată și sigilată iar produsele împreună cu chitanța trebuie să rămână în interiorul pungii pe durata călătoriei.

Trusa Cosmetice / Lichide Avion

Medicamentele și mâncarea pentru bebeluși sunt premise în bagajul de mână dar e posibil ca pentru anumite medicamente să trebuiască să prezentați rețeta de la medic.

 

Este absolut interzis să transportați în bagajul de mână Wizz Air

 • Arme cu aer comprimat sau CO2, arme de foc şi alte echipamente capabile sau aparent capabile sa lanseze proiectile si sa cauzeze rănirea persoanelor, incluzând aici: arme de foc de orice fel, arme de jucărie inclusiv replici care ar putea trece drept reale, orice componente de arme cu excepția lunetelor, arme cu CO2 sau cu aer comprimat, pistoale de semnalizare sau de start, pentru competiții sportive, arcuri, arbalete sau săgeți, harpoane sau arme subacvatice, praștii sau catapulte de orice fel.
 • Echipamente menite să paralizeze sau să imobilizeze, incluzând: electroșocuri, spray-uri cu gaz paralizant, iritant sau cu piper sau spray-uri impotriva animalelor. 
 • Orice obiecte cu vârf ascuțit sau cu muchii ascuțite, capabile să fie folosite pentru rănirea unei persoane, incluzând” cuțite, bricege, pumnale, topoare, toporiști, spărgătoare de gheață, lame de ras, cuttere, foarfeci, echipamente de arte marțiale cu vârf ascuțit sau cu muchie ascuțită, săbii sau spade de orice fel.
 • Echipamente și unelte de lucru incluzând: răngi, mașini de găurit și spirale, inclusive mașini de găurit cu baterie, unelte care pot fi folosite care arme inclusiv șurubelnițe sau dalte, ferastraie și mașini de tăiat inclusive cele portabile, torțe și lămpi cu gaz, pistoare și dispozitive de împușcat cuie și agrafe/
 • Instrumente și obiecte contondente precum bâte de baseball, bastoane și bețe de autoapărare, echipamente de arte marțiale

Substanțe și echipamente explozive și incendiare precum: muniție, capse explosive, detonatoare și fitile, mine, grenade și alte echipamente militare explosive, artificii și alte echipamente pirotehnice, fumigene, dinamită, praf de pușcă și explozivi plastici.

Având în verdere frecvența foarte mare a schimbărilor care intervin în regulile și prețurile liniilor aeriene, vă recomandăm să verificați și site-ul oficial Wizz Air referitor la bagaje.