Bagaje avion

Bagajele de avion sunt de două feluri:

Bagaje de mână - denumite și bagaje de cabină

Sunt acele pe bagaje pe care le puteți cu dvs. în avion. Cele mai multe companii aeriene reglementează strict atât dimensiunea cât și greutatea bagajelor de mână dar din păcate regulile diferă mult de o companie la alta. Din acest motiv vă recomandăm să accesați pagina dedicată fiecărei companii aeriene care zboară din România și să verificați acolo cerințele și limitările care se aplică bagajului de mână / cabină.

De asemenea, există reglementări stricte referitor la ce pot și ce nu pot conține bagajele de mână. Aceste reglementări țin de securitatea zborului și cel mai adesea se referă la lichide care pot fi aduse la bord numai în anumite condiții (recipiente de maxim 100ml / ambalate într-o pungă transparentă resigilabilă de maxim 1 litru / maxim o pungă pe pasager) și la arme și obiecte care pot fi folosite ca arme sau arată ca arme (deverse unelte etc.) - toate acestea fiind strict interzise.

Bagaje de cală

Sunt acele bagaje pe care le predați companiei aeriene pentru a fi transportate în cala avionului. Și pentru aceste bagaje există reglementări care pot diferi de la o linie aeriană la alta și vă recomandăm să accesați pagina dedicată fiecărei linii aeriene în parte.

De regulă mai sensibile sunt reglementările referitoare la greutate (23kg la unele linii aeriene / mai mult la altele) care sunt gândite să protejeze de efort excesiv muncitorii care manipulează bagajele în aeroport. Din acest motiv, unele linii aeriene sunt foarte stricte și vor penaliza prompt cu o suprataxă usturătoare (100 Euro la Air France spre exemplu) orice bagaj de cală care depășește 23 kg, chiar dacă însoțitorul dvs. are un bagaj mult mai ușor (greutatea bagajelor nu se cumulează).