Protecție RFID

3 Articole

pe pagina
Setati descendent

3 Articole

pe pagina
Setati descendent

Ce înseamnă RFID ?
RFID este prescurtarea termenului englez Radio-Frequency Identification (Identificare prin frecvență radio). Este o metodă de identificare automată care se bazează pe stocarea și regăsirea datelor fără atingere, la distanță, prin unde radio, folosind dispozitive numite etichete RFID (engleză: RFID tag) și transpondere RFID. Tehnologia necesită o cooperare a unui aparat cititor de RFID cu eticheta RFID. (sursa: Wikipedia, găsiți întregul articol aici)

De ce avem nevoie de protecție RFID în timp ce călătorim ?
În prezent card-urile bancare contactless (de debit / credit) și pașapoartele sunt echipate cu chip-uri RFID, adică emițătoare radio de mici dimensiuni. Aceste emițătoare sunt pasive, până când sunt activate de un cititor RFID din apropiere, care trimite un semnal radio puternic cu scopul de a le porni și a le determina să emită. Această nouă tehnologie a dat naștere unei noi infracțiuni: furtul electronic prin RFID. Hoții folosesc un dispozitiv de mici dimensiuni, pe care îl trec aproape de geanta sau portofelul dvs. pentru a citi informațiile din cardul dvs. bancar sau din pașaport.

Portofele RFID STOP
Travelkit vă pune la dispoziție portofele confecționate din material RFID STOP care nu permite comunicarea prin unde radio și în care documentele și card-urile dvs. vor fi în siguranță. În plus, fiecare portofel include 6 huse RFID BLOCK pentru card-uri bancare și 2 pentru pașaport, astfel încât să fiți protejat 200%