Contactati-ne Direct la tel. 0723 826 666

Bagaje de mana Wizz Air

Bagaje de mana Wizz Air

Tot ce trebuie să știi despre bagaje la Wizz Air

Wizz Air este în prezent leaderul pieței low-cost din România și o variantă foarte bună pentru a călători ieftin în Europa și mai nou în Asia (ex: Tel Aviv și Dubai).

Bagaje Wizz Air pe scurt

Începând cu 29 octombrie se modifică reglementările referitor la bagaje după cum urmează:

Bagaje Wizz Air

Dimensiuni maxime

Greutate maximă

Câte bagaje sunt permise

Cost / bagaj / zbor

Bagaj de mână

55x40x23 cm

10 kg

1

Gratuit

Bagaj de cală

149x119x171 cm

20 sau 32 kg

6

16-65 Euro

Echipament sportiv

n/a

n/a

n/a

30-60 Euro

Bagajul de mână devine gratuit la Wizz Air și trebuie să se încadreze în dimensiunile 55x40x23 cm. Bagajele de cală se plătesc. Prețul depinde de numeroși factori precum:

  • momentul zborului (sezon aglomerat sau nu),
  • de destinație,
  • de greutatea bagajelor (la cală, bagajul <23 kg este mai ieftin decât cel de peste 23kg)
  • de momentul / locul în care se cumpără serviciul de transport bagaje (online este cea mai ieftină variantă)

Recomandăm să achiziționați acest serviciu online, preferabil odată cu biletul de avion. În caz contrar, dacă veți cumpăra acest serviciu prin call center sau direct la aeroport, prețurile cresc semnificativ, spre dublu.

Găsiți mai jos, prezentate în detaliu, toate informațiile referitoare la bagaje atunci când călătoriți cu Wizz Air.

Bagaj de mana Wizz Air

Bagajul de mână este cel pe care îl luați cu dvs. în avion și este gratuit cu condiția să se încadreze în dimensinile 55x40x23 cm și să cântarească mai puțin de 10 kg.

Aceste dimensiuni sunt cele maxime acceptate pentru bagajul de mână gratuit și trebuie să includă tot bagajul, inclusiv roțile și mânerul. Controlul bagajelor se efectuează cu ajutorul unui cadru metalic pentru verificarea bagajelor (amplasat atât la ghișeul de check-in cât și la poarta de îmbarcare Wizz Air) iar dacă bagajul dvs. nu intră în acest cadru, sau dacă rămân părți ale bagajului în afară, veți fi obligat să plătiți o suprataxă usturătoare. Trebuie să știți că personalul Wizz Air este destul de inflexibil în aceste privințe și bagajul de mână este adesea motiv de discuții aprinse sau chiar scandal la zborurile Wizz Air.

Vă recomandăm să măsurați cu grijă bagajul cu care doriți să călătoriți și să vă asigurați că dimensiunile externe (inclusiv roți + mâner) sunt corecte. Dacă nu aveți sau nu doriți să cumpărați un bagaj de mână care se încadrează în 55x40x23 cm, puteți folosi contra cost (taxa este cuprinsă între 10 și 35 Euro pe bagaj pe zbor) unul sau mai multe (sunt acceptate până la 6) bagaje de cală, contra cost.

 

Bagajul de cala Wizz Air

Bagajul de cală este cel pe care îl predați companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului și este transportat contra cost.

Prețurile variază în funcție de perioada de călătorie și lungimea zborului, fiind cuprins între 16 și 65 Euro per bagaj și segment de zbor. Prețurile diferă însă în funcție de greutatea bagajelor, cele care cântăresc <23 kg fiind mai ieftine decât cele care depășesc această greutate.

Dimensiunile bagajelor de cală Wizz Air sunt foarte generoase, finind limitate la 149x119x171 cm - ceea ce vă permite să călătoriți inclusiv cu un troler XXL iar greutatea maxima acceptată a unui bagaj este de 32kg. Fiecare călător are dreptul să ia cu el 6 piese de bagaj la cală.

 

Ce puteți aduce în bagajul de mână, la bordul aeronavelor Wizz Air

Recomandăm să păstrați în bagajul de mână toate echipamentele electronice fragile precum: laptop, tabletă și altele, pentru a le avea aproape și a le proteja de posibile deteriorări.

Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100ml, plasate într-o singură pungă transparentă resigilabilă de 1 Litru. Noțiunea de lichide include: apă, băuturi, supe, siropuri, creme, uleiuri, loțiuni, parfumuri, spray-uri, spume, geluri, paste (inclusiv pasta de dinți), mascara și orice alte obiecte cu consistență similară.

Lichidele, spray-urile, gelurile etc. achiziționate din magazinele duty-free din aeroport sau din avion trebuie ambulate într-o pungă securizată și sigilată iar produsele împreună cu chitanța trebuie să rămână în interiorul pungii pe durata călătoriei.

Trusa Cosmetice / Lichide Avion

Medicamentele și mâncarea pentru bebeluși sunt premise în bagajul de mână dar e posibil ca pentru anumite medicamente să trebuiască să prezentați rețeta de la medic.

 

Este absolut interzis să transportați în bagajul de mână Wizz Air

  • Arme cu aer comprimat sau CO2, arme de foc şi alte echipamente capabile sau aparent capabile sa lanseze proiectile sis a cauzeze rănirea persoanelor, incluzând aici: arme de foc de orice fel, arme de jucărie inclusiv replici care ar putea trece drept reale, orice componente de arme cu excepția lunetelor, arme cu CO2 sau cu aer comprimat, pistoale de semnalizare sau de start, pentru competiții sportive, arcuri, arbalete sau săgeți, harpoane sau arme subacvatice, praștii sau catapulte de orice fel.
  • Echipamente menite să paralizeze sau să imobilizeze, incluzând: electroșocuri, spray-uri cu gaz paralizant, iritant sau cu piper sau spray-uri impotriva animalelor. 
  • Orice obiecte cu vârf ascuțit sau cu muchii ascuțite, capabile să fie folosite pentru rănirea unei persoane, incluzând” cuțite, bricege, pumnale, topoare, toporiști, spărgătoare de gheață, lame de ras, cuttere, foarfeci, echipamente de arte marțiale cu vârf ascuțit sau cu muchie ascuțită, săbii sau spade de orice fel.
  • Echipamente și unelte de lucru incluzând: răngi, mașini de găurit și spirale, inclusive mașini de găurit cu baterie, unelte care pot fi folosite care arme inclusiv șurubelnițe sau dalte, ferastraie și mașini de tăiat inclusive cele portabile, torțe și lămpi cu gaz, pistoare și dispozitive de împușcat cuie și agrafe/
  • Instrumente și obiecte contondente precum bâte de baseball, bastoane și bețe de autoapărare, echipamente de arte marțiale

Substanțe și echipamente explozive și incendiare precum: muniție, capse explosive, detonatoare și fitile, mine, grenade și alte echipamente militare explosive, artificii și alte echipamente pirotehnice, fumigene, dinamită, praf de pușcă și explozivi plastici.

Având în verdere frecvența foarte mare a schimbărilor care intervin în regulile și prețurile liniilor aeriene, vă recomandăm să verificați și site-ul oficial Wizz Air referitor la bagaje.

Back to top