Bagaje de mana

 

Bagajele de mana comercializate de Travelkit sunt proiectate special pentru a se incadra in dimensiunile maxime admise pentru zborurile fiecarei linii aeriene prezenta Romania. De acum, puteti evita cozile pentru a va plasa bagajul la cala. Spre deosebire de alte produse similare, cu Travelkit veti beneficia de un bagaj de mana de calitate superioara, proiectat special pentru a fi mic si compact dar in acelasi timp usor si incapator. Bagajele de mana Travelkit sunt ideale pentru cei care calatoresc frecvent pentru afaceri sau pentru perioade scurte.

Tot ce trebuie să știi despre bagaje de mana

Aici găsești tot ce trebuie să știi despre bagaje atunci când zbori cu bagaj de mana.

Bagaje de mana pe scurt:

Compania AerianăDimensiuni maxima bagaje de manaGreutate maximă permisă bagaje de mână
Aegean56x45x25 cm8 kg
Aeroflot55x40x20 cm10 kg
AirBerlin55x40x23 cm8 kg
Air Europa55x35x25 cm10 kg
Air France55x35x25 cm12 kg
Air Moldova50x40x25 cm8 kg
Air Serbia55x40x20 cm8 kg
Alitalia55x35x25 cm8 kg
Austrian55x40x23 cm8 kg
Blue Air55x40x20 cm10 kg
British Airways56x45x25 cm23 kg
FlyDubai56x45x25 cm7 kg
German Wings55x40x20 cm8 kg
KLM55x35x25 cm12 kg
LOT55x40x23 cm8 kg
Lufthansa55x40x23 cm8 kg
Pegasus55x40x20 cm8 kg
RyanAir40x20x25 cmn/a
Turkish Airlines55x40x23 cm8 kg
Tarom Airbus / Boeing55x40x20 cm10 kg
Tarom ATR35x30x20 cm10 kg
Wizz Air40x30x20 cmn/a

Găsiți mai jos, prezentate în detaliu, toate informațiile referitoare la bagaje atunci când călătoriți cu bagaje de mana :

Bagajul de mana

Bagajul de mână – cel pe care îl luați cu dvs. în avion – este de regulă Gratuit la liniile aeriene obișnuite (atenție la low-cost - pot fi excepții) dacă se încadrează în dimensiunile maxime și greutatea maximă acceptată de linia aeriană respectivă. De obicei este permis un singur bagaj de mână per pasager.

Companiile aeriene low cost pot avea însă reguli diferite și vă recomandăm :

  • bagajul de mana Wizz Air este gratuit dacă se încadrează în 40x30x20 cm și se plătește dacă este mai mare de atât
  • Tarom permite numai bagaje de mână foarte mici la zborurile interne (cu aeronave ATR) datorită lipsei spațiului de depozitare din cabină, dar de obicei transportă gratuit la cală bagajele de mana mai mari

 

Ce puteți aduce la bordul aeronavelor în bagajul de mână?

Trusa Cosmetice Avion - Travelkit

 

Vă recomandăm să păstrați în bagajul de mână toate echipamentele electronice fragile precum: laptop, tabletă și altele, pentru a le avea aproape și a le proteja de posibile deteriorări.

Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100ml, plasate într-o singură pungă transparentă resigilabilă de 1 Litru. Noțiunea de lichide include: apă, băuturi, supe, siropuri, crème, uleiuri, loțiuni, parfumuri, spray-uri, spume, geluri, paste (inclusiv pasta de dinți), mascara și orice alte obiecte cu consistență similară.

Lichidele, spray-urile, gelurile etc. achiziționate din magazinele duty-free din aeroport sau din avion trebuie ambalate într-o pungă securizată și sigilată iar produsele împreună cu chitanța trebuie să rămână în interiorul pungii pe durata călătoriei.

Medicamentele și mâncarea pentru bebeluși sunt premise în bagajul de mână dar e posibil ca pentru anumite medicamente să trebuiască să prezentați rețeta de la medic.

Este strict interzis să transportați în bagajul de mană :

  • Arme cu aer comprimat sau CO2, arme de foc şi alte echipamente capabile sau aparent capabile sa lanseze proiectile sis a cauzeze rănirea persoanelor, incluzând aici: arme de foc de orice fel, arme de jucărie inclusiv replici care ar putea trece drept reale, orice componente de arme cu excepția lunetelor, arme cu CO2 sau cu aer comprimat, pistoale de semnalizare sau de start, pentru competiții sportive, arcuri, arbalete sau săgeți, harpoane sau arme subacvatice, praștii sau catapulte de orice fel.
  • Echipamente menite să paralizeze sau să imobilizeze, incluzând: electroșocuri, spray-uri cu gaz paralizant, iritant sau cu piper sau spray-uri impotriva animalelor.
  • Orice obiecte cu vârf ascuțit sau cu muchii ascuțite, capabile să fie folosite pentru rănirea unei persoane, incluzând” cuțite, bricege, pumnale, topoare, toporiști, spărgătoare de gheață, lame de ras, cuttere, foarfeci, echipamente de arte marțiale cu vârf ascuțit sau cu muchie ascuțită, săbii sau spade de orice fel.
  • Echipamente și unelte de lucru incluzând: răngi, mașini de găurit și spirale, inclusive mașini de găurit cu baterie, unelte care pot fi folosite care arme inclusiv șurubelnițe sau dalte, ferastraie și mașini de tăiat inclusive cele portabile, torțe și lămpi cu gaz, pistoare și dispozitive de împușcat cuie și agrafe/
  • Instrumente și obiecte contondente precum bâte de baseball, bastoane și bețe de autoapărare, echipamente de arte marțiale
  • Substanțe și echipamente explozive și incendiare precum: muniție, capse explosive, detonatoare și fitile, mine, grenade și alte echipamente militare explosive, artificii și alte echipamente pirotehnice, fumigene, dinamită, praf de pușcă și explozivi plastici.

Având în vedere schimbările frecvente care afectează ofertele și regulamentele liniilor aeriene, pentru siguranță vă recomandăm să verificați și site-ul oficial al companiei cu care urmează să zburați.