Skip to main content

Pentru că suntem în plin sezon de vacanță, am decis să ne lămurim cu acest aspect al taxelor pentru bagajul excedentar, mai ales că am primit frecvent această întrebare de la clienții noștri: cât mă costă un kg în plus la bagaj?

Bagajul excedentar este o problemă frecvent întâlnită, atunci când mergem în vacanță. Din acest motiv recomandăm clienților noștri să folosească un cântar de bagaje. Pentru a evita surprizele neplăcute, bagajele trebuiesc cântărite înainte de plecarea spre aeroport, atât la plecarea în vacanță cât și la întoarcerea spre casă.

Bineînțeles că taxele pentru excedentul de greutate diferă de la o linie aeriana la alta. Diferă chiar și sistemul de taxare:

  • Companiile low-cost tind să taxeze fiecare kg depășit față de greutatea permisă
  • Celalalte companii tind să aplice o taxă unică de bagaj excedentar, pentru fiecare bagaj care depășește greutatea admisă (de obicei până la 32 kg)
Taxa bagaj excedentarCuantumObservații
Bagaje Wizz Air56 lei / kg –
Bagaje Ryanair11 Euro sau Lire sterline / kg –
Bagaje Blue Airnespecificat* –
Bagaje Tarom50 euro / bagaj
100 euro / bagaj
200 euro / bagaj
la zboruri interne România
Europa sau Orientul Mijlociu
zboruri în restul lumii
Bagaje Air Francenespecificat*depinde de zbor
Bagaje Lufthansa40 euro / bagaj
50 euro / bagaj
75-150 euro / bagaj
la zboruri interne Germania
zboruri în Europa
zboruri în restul lumii
Bagaje Alitalia  60 euro / bagaj
60 euro / bagaj
75-100 euro / bagaj
la zboruri interne Italia
zboruri în Europa
zboruri în restul lumii
*pe site-ul companiei aeriene se specifică doar că va fi percepută o taxă de manipulare de urgență a bagajelor care depășesc greutatea maximă, dar nu se specifică cuantumul acesteia

Am inclus în tabelul de mai sus companiile aeriene cel mai frecvent folosite din România. Datorită schimbărilor frecvente care apar în politica de bagaje a companiilor aeriene, precum și în cazul în care zburați cu o altă companie decât cele din tabel, vă invităm să verificați direct pe site-urile lor aceste informații, pentru siguranță.

Vă dorim o călătorie plăcută!

Echipa Travelkit

Leave a Reply