Skip to main content

Scurt ghid informativ – atenție, regulile se pot schimba oricând

Ne bucurăm să vă anunțăm că, treptat, companiile aeriene își reiau activitatea. Compania națională Tarom a reînceput să zboare din 18 mai pe rutele interne ce leagă Bucureștiul de Cluj, Oradea, Iași și Timișoara iar pe extern s-au reluat cursele către Spania (Madrid și Barcelona). Pe aeroportul Henri Coandă (București) operează deja companiile Wizz Air, Blue Air, El Al, Eurowings și Turkish Airlines cu un număr restrâns de rute și ne așteptăm ca numărul companiilor aeriene care reîncep operațiunile, precum și numărul destinațiilor să crească în viitorul apropiat.

VENIȚI LA AEROPORT CU 3 ORE ÎNAINTE DE ZBOR

Aeroporturile au reorganizat complet fluxul de pasageri, pentru a limita șansele de răspândire a virusului. La București, spre exemplu, se recomandă să vă prezentați la aeroport cu 3 ore înaintea zborului.

MASCĂ + DISTANȚĂ OBLIGATORIE 1,5m

Este obligatorie purtarea măștii de protecție precum și păstrarea unei distanțe de 1,5m față de alte persoane pe tot parcursul călătoriei, începând cu momentul în care ajungeți la aeroport. Este posibil să vi se ia temperatura iar pasagerii depistați cu febră nu vor fi primiți să zboare.

ACCESUL AUTO A FOST MODIFICAT

Odată ajunși la aeroport, veți fi debarcați în afara terminalului (stațiile de transport în comun și accesul auto au fost repoziționate) și conduși către niște „corturi de așteptare”.

Veți fi transferați de la corturi către terminalul „Plecări” în grupuri organizate, conduse de personalul aeroportului.

FĂRĂ ÎNSOȚITORI ÎN TERMINAL

Nu se admit însoțitorii, vor intra în terminal numai persoanele care călătoresc. S-au montat stickere pe podeaua terminalului pentru păstrarea distanței obligatorii de 1,5m. Nu se permite staționarea în terminal, în acest sens fiind demontate toate băncile. Însoțitorii nu sunt primiți nici în terminalul de „Sosiri”. De fapt, accesul în terminal al persoanelor care nu călătoresc este strict limitat numai pentru motive justificate (acces toaletă, supermarket sau pentru cumpărarea unui bilet de avion).

FORMALITĂȚILE SUNT ACELEAȘI

Se recomandă să faceți check-in online, de acasă. Dar aceste formalități se pot face și la aeroport. După check-in, veți trece prin controlul de securitate, al pașapoartelor și cel vamal tot purtând mască și păstrând distanța. Autobuzele care asigură transferul la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

ÎMBARCAREA ȘI DEBARCAREA

Îmbarcarea și debarcarea în / din avion se fac în funcție de numărul rândului fiecărui pasager. Se îmbarcă întâi pasagerii cu locurile cele mai depărtate de ușa avionului pe când debarcarea începe cu rândul cel mai apropiat de ușă.

MASCĂ + UN SINGUR BAGAJ DE MÂNĂ

Accesul pasagerilor în avion se face numai cu mască de protecție și doar cu un singur bagaj de mână. Personalul navigant va trebui să-și dezinfecteze mâinile după fiecare interacțiune cu pasagerii sau cu bagajele lor. De altfel, avioanele vor fi dezinfectate obligatoriu după fiecare zbor. Este posibil ca unele companii aeriene să blocheze locurile din mijloc pentru a evita contactul între pasageri.

DECLARAȚIE PRIVIND STAREA DE SĂNĂTATE

Este posibil să fie necesar să completați o declarație pe proprie răspundere privind starea dvs. de sănătate pentru autoritățile din țara de destinație. Personalul de bord vă va înmâna formularele și veți fi instruiți despre cum să le completați. De asemenea, veți primi instrucțiuni despre cum să vă comportați la debarcare, pentru a evita îmbulzeala.

FĂRĂ REVISTE, BĂUTURI ȘI MÂNCARE

Este posibil ca anumite servicii de la bord, cum sunt servirea băuturilor și a alimentelor, magazinul duty-free sau chiar bine cunoscutele reviste să nu fie disponibile, în funcție de destinația zborului dvs. și de regulile valide acolo.

Leave a Reply