Skip to main content

Londra este un oraș cu o istorie bogată și cu o varietate impresionantă de atracții turistice. Iată câteva dintre cele mai populare și importante obiective turistice pe care le puteți vizita în timpul unei vizite la Londra:

 

  1. Big Ben și Palatul Westminster – Acestea sunt două dintre cele mai iconice locuri din Londra, reprezentând inima democrației britanice. Big Ben este de fapt numele clopotului care se află în turnul cu același nume, iar Palatul Westminster este sediul Parlamentului britanic.

 

  1. Muzeul Britanic – Muzeul Britanic găzduiește o colecție vastă și impresionantă de obiecte istorice, inclusiv celebra piatră Rosetta, mumiile egiptene și celebrele măști Moai din Insula Paștelui.

 

  1. London Eye – Această roată de observație de 135 de metri oferă o panoramă impresionantă asupra orașului, fiind una dintre cele mai populare atracții turistice din Londra.

 

  1. Muzeul de Istorie Naturală – Acest muzeu este unul dintre cele mai mari și mai impresionante din lume, găzduind o varietate impresionantă de exponate din domeniul biologiei și geologiei, inclusiv schelete de dinozauri, fosile și animale vii.

 

  1. Turnul Londrei – Turnul Londrei este un castel medieval situat pe malul Tamisei, care a servit drept fortăreață, palat regal și închisoare. Astăzi, turnul găzduiește o colecție impresionantă de bijuterii regale și reprezintă una dintre cele mai populare atracții turistice din Londra.

 

  1. Muzeul Victoria & Albert – Acest muzeu este dedicat artei și designului și găzduiește o colecție impresionantă de exponate din toate domeniile de artă și design, inclusiv ceramică, mobilă, bijuterii și modă.

 

  1. Palatul Buckingham – Acest palat este reședința oficială a monarhului britanic și unul dintre cele mai importante simboluri ale Regatului Unit. În fiecare zi, la ora 11:00, are loc ceremonia schimbului de gardă, un spectacol popular pentru turiști.

 

  1. Abația Westminster – Această biserică gotică impresionantă este una dintre cele mai vechi și mai importante biserici din Londra, fiind locul unde au fost încoronați și îngropați majoritatea monarhilor britanici.

 

  1. Podul Tower Bridge – Acest pod iconic care traversează Tamisa este unul dintre cele mai importante simboluri ale Londrei. Vizitatorii pot să-l traverseze pe jos sau să admire panorama orașului de pe platforma de observație situată la vârful turnului de pe partea nordică a podului.

 

  1. Trafalgar Square – Această piață centrală din Londra este înconjurată de clădiri istorice, monumente și fântâni, inclusiv celebrul Turn al lui Nelson, care comemorează victoria britanică în bătălia de la Trafalgar.

 

  1. Madame Tussauds – Muzeul de figurine de ceară Madame Tussauds este un loc popular de atracție turistică, oferind vizitatorilor ocazia de a vedea cele mai mari personalități ale lumii, de la actori și cântăreți până la politicieni și sportivi.

 

  1. Covent Garden – Această zonă comercială pitorească din centrul Londrei este renumită pentru magazinele de lux, restaurantele și spectacolele de stradă, făcând din ea un loc popular de întâlnire și de petrecere a timpului liber.

 

  1. Kew Gardens – Acesta este cel mai mare grădină botanică din Londra, găzduind o varietate impresionantă de plante și flori din întreaga lume, inclusiv seră tropicală, grădini japoneze și grădini de trandafiri.

 

  1. Shakespeare’s Globe – Acesta este un teatru reconstruit în stilul elisabetan care a fost construit în locul unde se crede că se afla teatrul original în care Shakespeare a pus în scenă piesele sale celebre.

 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare atracții turistice din Londra, însă orașul are mult mai multe de oferit, de la teatre, opere și muzee până la piețe și parcuri pitorești.

La Travelkit.ro găsiți bagaje de mână pentru Wizz Air , Ryanair și toate celelalte linii aeriene care zboară în Marea Britanie. De asemenea, sortimentul nostru include trolere, genti de voiaj și accesorii de călătorie.

Atenție, veți avea nevoie de un adaptor de priză pt. Marea Britanie atunci când călătoriți aici, pentru că prizele lor nu sunt compatibile cu cele din Europa / România.

Leave a Reply