Skip to main content

Politica de bagaje Ryanair se modifică din nou: compania va începe să taxeze bagajele mari de mână, știre de ultimă oră pe care am preluat-o de la Imperatortravel.ro și BBC. Reprezentanții companiei spun că astfel vor reuși să accelereze procesul de îmbarcare în aeronave și că obiectivul lor nu este neapărat profitul 🙂

Începând cu luna noiembrie 2018, pasagerii Ryanair vor putea lua gratuit în cabină numai un „bagaj de mână mic” (similar cu Wizz Air mai demult, dacă vă mai amintiți) care intră sub scaunul din față.

Dacă doriți să luați la bordul avionului Ryanair și un bagaj de mână mare (troler, geantă etc. în limita 55x40x20 cm și 10kg) acesta va fi taxat cu 6 GBP per zbor. Iar dacă doriți să predați acest bagaj pentru a fi transportat la cala avionului, costul va fi de 8-10 GBP per zbor.

Interesant este și faptul că noile reguli permit unui număr redus, de numai 95 de pasageri (cca. 50% din total) să plătească pentru a aduce bagajul mare de mână în avion, probabil pe principiul „primul venit = primul servit”. Ceilalți pasageri vor putea cumpăra serviciul de transport la cală, cu un cost mai mare.

Așadar atenție: începănd cu noiembrie 2018, dacă vă prezentați la îmbarcare cu un bagaj mai mare decât cel permis gratuit, fără să fi plătit pentru el, riscați să fiți taxat 25 GBP la poarta de îmbarcare iar bagajul dvs. va fi preluat pentru a fi transportat la cală. Este a 2-a schimbare a politicii de bagaje Ryanair de anul acesta.

 

Despre Travelkit

Travelkit este magazinul online specializat în bagaje de avion și accesorii de călătorie.

Aboneaza-te la newsletterul Travelkit pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniu. În plus, vei putea descărca gratuit „Ghidul Zborurilor Low-Cost – Ediția 2018” care conține informațiile esențiale despre zborurile low-cost: limitări bagaje, taxe suplimentare, reglementări de securitate și vamale.

 

 

Join the discussion One Comment

Leave a Reply