Skip to main content

Ce vizităm în Mexic ?

Dintre obiectivele pe care le-am vizitat personal, vă recomandăm:

– Cancun cu plaja sa incredibilă
– Playa del Carmen, Cozumel, Riviera Maya
– Chichen Itza, Tulum și alte site-uri maiașe
– Dolhpin Discovery pe Isla Mujeres (o experiență deosebită)
– parcurile tematice Xcaret (cultural) și Xel-Ha (natural)
– diving în Cozumel (formațiuni gigantice de corali)
– Whale-Sharks swimming în Iulie / August

Cum ajungem în Mexic ?

Sunt multiple variante de zbor în Mexic dar aveți grijă să nu zburați cu escală în Statele Unite ale Americii dacă nu posedați viza SUA. Viza SUA este necesară și pentru tranzit, chiar dacă nu ieșiți din aeroport. Dar sunt destule zboruri directe din Europa (Paris, Londra, Amsterdam) către Cancun și Mexico City. Zborurile sunt operate de companiile internaționale și se aplică regulile acestora referitor la bagaje.

Formalități și vize

Cetățenii români nu au nevoie de viza pentru a călători în Mexic timp de maxim 180 de zile.

Siguranța turiștilor

Recomandăm să nu vă aventurați în zone ne-turistice fără un grup organizat. Aparent există încă zone periculoase în țară unde turiștii străini pot avea diverse neplăceri mergând până la răpiri pentru răscumpărare. Surprinzător, chiar pe autostrada Cancun – Playa del Carmen (stațiuni turistice foarte importante) am văzut un punct de control cu soldați înarmați până-n dinți cu arme automate și mitraliere de război de calibru mare.

Cazarea

Sunt multiple variante de cazare, mai toate accesibile pe site-urile americane de booking (Expedia.com, Booking.com, Hotels.com etc.) – nu uitați, Mexicul este o destinație de vacanță preferată de turiștii americani. Cancun-ul este plin de hoteluri americane impunătoare (Marriott, Hilton, Sheraton, Westin etc.) rivalizând cu Las Vegas-ul în timp de Playa del Carmen este mai prietenoasă, cu hoteluri mai mici și multe restaurante / taverne mai apropiate de stilul european.

Electricitatea

Mexicul folosește prize: de tip American așa că veți avea nevoie de un adaptor de priza USA

Fusul Orar

Mexicul se întinde pe 3 fusuri orare. Mexico City și Cancun sunt la 8h după ora României, La Paz (Baja California) este la 9h după România iar Tijuana este la 10h după România. Pentru a calcula ora în Mexic scădeți din ora României nr. de ore reprezentând diferența.

Mâncarea

Mâncarea mexicană este foarte bună și de regulă proaspătă și sănătoasă. Încercați guacamole (salată – pastă făcută din avocado / ceapă / roșii), fajitas, taco și burrito.

 Băuturi alcoolice

Băutura națională este tequila bineînțeles dar și cocktail-urile (Marguerita, Mojito, Pina Colada etc.) sunt foarte populare, în special printre turiști. Berea locală este „Corona”.

Bani și Prețuri 

Moneda mexicană este Peso (plural: pesos / MXN) iar cursul de schimb este de aproximativ 1 USD = 15,34 MXN. În zonele turistice puteți plăti fără probleme în dolari americani (USD). Nu fiți surprinși, monedele și bancnotele mexicane afișează același simbol „$” ca și cele din SUA. De altfel și denumirea oficială a țării este „Estados Unitos Mexicanos” = Statele Unite Mexicane.

Mexicul nu este neapărat o destinație de shopping (prețurile nu sunt așa bune ca în Statele Unite spre exemplu) și veți cheltui bani în principal pe distracție (excursii, mâncare și băutură).

“Tips” pt. servicii de calitate

Fiind obișnuiți cu turiștii americani, în Mexic se aplică obiceiurile americane: la restaurante se obșnuiește un bacșiș de 15-20% (verificați dacă a fost deja inclus în nota de plată – obiceiul este să nu-l includă), lăsați 5 USD / persoană unui ghid bun sau pentru un tanc la diving.

Leave a Reply