Skip to main content

Pentru mulți dintre noi să lucreze în avion este imposibil din mai multe motive. Lucrurile nu stau chiar așa pentru ca poți lucra oriunde fără să fii stresat că ajungi la destinație nepregătit și că o călătorie cu avionul îți afectează productivitatea.

Fie că ești într-o călătorie în interes de serviciu sau nu, pur și simplu vrei să citești o carte sau să vizionezi un film, bucură-te de zbor și fă ceea ce îți place. Mai jos regăsești 5 recomandări esențiale pentru a crește productivitatea lucrului în timpul zborului.

Alegerea locului potrivit pentru a lucra în avion

Sfatul #1. Alege cu atenție locul în avion, este important să ai spațiul necesar pentru a lucra.

În cazul în care vrei să lucrezi la laptop e de preferat să alegi locurile din primul rând pentru a avea spațiul necesar. În fața ta nu va fi niciun pasager și eviți astfel ca spătarul scaunului său să provoace accidente neplăcute. Spațiu suplimentar au și locurile business class sau cele de la ușile de evacuare de pe aripi (pentru acestea într-un zbor low-cost vei achita un cost suplimentar).

Ai nevoie sau nu de internet?

Sfatul #2. Alege zborurile cu Wifi în special atunci când pleci în interes de serviciu.

Vei fi la curent  cu email-urile pe care le primești. Ține cont că nu toate companiile beneficiază de Wifi și că trebuie să te informezi asupra costurilor.

Dacă ai ales o companie care nu oferă servicii de internet, asigură-te că ai pregătite materialele de care ai nevoie pentru a lucra la bordul aeronavei. Daca vrei sa vezi un film e important sa il descarci pe smartphone, tableta sau laptop în avans.

Acumulator extern și căști

Sfatul #3. Ia cu tine un acumulator extern pentru a evita descărcarea laptopului/tabletei.

Sfatul #4. Dacă vrei să te concentrezi mai bine la ceea ce ai de făcut îți recomandăm să folosești căști. Desi sunt mult mai scumpe cele mai utile sunt cele cu „noise cancelling”.

Relaxează-te ori de câte ori simți nevoia

În timpul unui zbor mai lung în special (peste 2 ore), poți resimți oboseala, îți recomandăm să te relaxezi ori de câte ori simți nevoia. Citește o carte sau vizionează un film pentru a reuși să te deconectezi de la ceea ce lucrai.  Este important ca în timpul călătoriei să te hidratezi și să te ridici cel puțin o dată pe oră pentru a păstra echilibrul între corp și minte și pentru a finaliza ce ai început.

Sfatul #5. Evită Nu e recomandat să consumi alcool în timpul zborului, acesta diminuează concentrarea și încetinește funcționalitatea sistemului nervos.

Sperăm ca sfaturile de mai sus să iți fie utile. Daca ai si alte sugestii le poți completa mai jos în formularul de comentarii.

Leave a Reply