Skip to main content

Puteți găsi pe piață foarte multe modele de trolere de toate tipurile și dimensiunile iar pentru necunoscători alegerea unui troler se face adesea pe criterii de preț (trolere cât mai ieftine) sau arbitrare (estetică, culori ș.a.m.d.)

Călătorii experimentați, care au devenit buni cunoscători în domeniu, folosesc o serie de criterii interesante atunci când își aleg trolerul cu care vor călători:

  1. Alege un troler „Soft” și evită modelele „Hard”!

Ca regulă generală, recomandăm trolerele „Soft” fabricate din material textil moale în defavoarea trolerelor „Hard” din confecționate din material dur de tip ABS. Probabil ați observat că oferta Travelkit reflectă din plin această recomandare iar marea majoritate a trolerelor pe care le comercializăm sunt trolere „Soft”. Acestea aduc multiple avantaje față de cele „Hard”, cum ar fi:

  • Compartimentul principal se deschide în partea superioară – foarte convenabil în cazul trolerului „Soft”, spre deosebire de trolerele „Hard” care se deschid la mijloc, ceea ce înseamnă că invariabil toate hainele împachetate în jumătatea superioară a trolerului se vor împrăștia pe jos în momentul deschiderii!
  • Carcasa fiind textilă și flexibilă, mai mereu există loc pentru „încă ceva”, spre deosebire de trolerele Hard unde spațiul este fix și nu încape nimic în plus.
  • Estetic vorbind, trolerele Soft ni se par mai durabile, întrucât cele Hard se pot zgâria relativ ușor, căpătând mai rapid un aspect de „vechi și uzat”
  1. Un troler cu 2 roți este întotdeauna mai încăpător decât unul cu 4 roți!

În special în cazul bagajului de mână ale cărui dimensiuni (totale, incluzând roțile și mânerul) sunt limitate la toate companiile aeriene, este foarte important să alegeți un troler cu 2 roți îngropate, pentru că acestea sunt proiectate să folosească la maximum spațiul disponibil și sunt mult mai încăpătoare decât modelele cu 4 roți (spinner). În cazul bagajelor de cală, dimensiunile sunt mai relaxate și este OK și un troler cu 4 roți.

  1. Cu cât mai ușor, cu atât mai bine!

Toate bagajele de avion au greutatea limitată (la 8-10 kg pentru bagajele de mână sau 23-32kg pentru bagajele de cală), așa că este important să alegeți un bagaj cât mai ușor, care să vă permită să luați cu dvs. o greutate cât mai mare, fără să depășiți limita fixată.

La Travelkit va oferim trolere de la 1,55 kg dar exista si variante chiar mai usoare, cum ar fi rucsac de 900 grame.

  1. Negru sau colorat? Nu prea contează…

Pentru bagajul de mână nu contează culoarea, teoretic acesta stă mereu în posesia dvs. așa că șansele de a-l pierde sunt aproape nule.

Diferențierea este importantă în cazul bagajelor de cală (bagajele care sunt predate liniei aeriene pentru a fi transportate în cala avionului). Este perfect adevărat că peste 90% din bagaje sunt de culoare neagră și acest lucru nu ajută deloc în cazul bagajelor pierdute. Din acest motiv recomandăm diferențierea bagajelor de cală fie prin folosirea unui troler viu colorat, fie prin atașarea unei etichete de bagaje multicolore sau a unui obiect multicolor precum o eșarfă înnodată de mâner, spre exemplu.

  1. Alege un troler ușor ca bagaj de mana si unul rezistent pentru cala!

Și în acest caz răspunsul depinde de tipul de bagaj:

  • La „bagajul de mână”: alegeți un troler cât mai ușor, întrucât acesta va fi numai în posesia dvs. deci nu există motive de îngrijorare că va fi bruscat dar în schimb greutatea bagajul este limitată strict la 8 sau 10kg în funcție de compania aeriană, ceea ce necesită o greutate cât mai redusă.
  • La „bagajul de cală”: alegeți un troler mai rezistent, aceste bagaje sunt manipulate de muncitori neglijenți și prost plătiți iar șansele de avariere sunt semnificative. De asemenea, evitați să transportați obiecte fragile în bagajul de cală iar dacă o faceți, împachetați-le cu mare grijă (într-un prosop gros de plajă spre exemplu).
  1. Alege un troler 55x40x20 cm (dacă nu zbori frecvent cu AirFrance, KLM, AirEuropa, Alitalia, Ernest)!

În special în cazul bagajelor de mână, dimensiunile maxime acceptate diferă între companiile aeriene, existând circa 4 grupuri principale pe care vi le prezentăm mai jos.

Bineînțeles, recomandăm să alegeți un troler de dimensiune cât mai apropiată de dimensiunea maximă acceptată la compania (companiile) cu care zburați cel mai des.

În marea majoritate a cazurilor dimensiunea 55x40x20 cm este cea mai avantajoasă pentru România, fiind acceptată la toate companiile, în afara de AirFrance, KLM, AirEuropa, Alitalia, Ernest. Dacă zburați frecvent cu una dintre acestea, atunci alegeți un troler 55x35x20 cm care deși este puțin mai mic, este într-adevăr universal acceptat de mai toate companiile.

  • 55x40x20 cm este dimensiunea maximă folosită de cele mai multe companii aeriene care operează zboruri în România: RyanAir, Blue Air, Tarom, Pegasus, Air Serbia, Aeroflot
  • cu doar 3 cm mai mult în adâncime, adică 55x40x23 cm este dimensiunea maximă acceptată la Wizz Air, Lufthansa, Austrian Airlines, AirBerlin, LOT (liniile aeriene polone) și Turkish Airlines
  • 55x35x25 cm este dimensiunea maximă acceptată la Air France, Alitalia, KLM, Air Europa și Ernest
  • 56x45x25 cm este dimensiunea maximă pentru bagaje de mână acceptate gratuit la British Airways, FlyDubai și Aegean.

Aboneaza-te la newsletterul Travelkit pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniu. În plus, vei putea descărca gratuit „Ghidul Zborurilor Low-Cost – Ediția 2018” care conține informațiile esențiale despre zborurile low-cost: limitări bagaje, taxe suplimentare, reglementări de securitate și vamale.

Travelkit este magazinul online specializat în bagaje de avion și accesorii de călătorie.

 

 

 

 

Leave a Reply