Skip to main content

Ne-am bucurat cu toții anul trecut, când Wizz Air a anunțat noua dimensiune mai generoasă (55x40x23 cm) a bagajului de cabină acceptat gratuit. Aceasta era o îmbunătățire semnificativă de la vechiul bagaj mic de mână (42x32x25cm) care mulți ani a fost motiv de supărare și chiar scandal la îmbarcările zborurilor Wizz Air.

Dar se pare că această veste bună vine însoțită și de vreo trei vești proaste… Într-un clip video postat pe youtube în urmă cu cca. două săptămâni (26 februarie 2018),  Wizz Air își prezintă senin politica de bagaje, incluzând o noutate extrem de importantă, camuflată cumva în mijlocul clipului:

Bagajul de mână gratuit la Wizz Air, de 55x40x23 cm și 10 kg … nu prea mai este de cabină sau … nu prea mai este gratuit sau … este de fapt mult mai mic 🙁

Puțin confuzant, nu? Să ne lămurim: puteți lua cu dvs. gratuit un bagaj de mână de 55x40x23cm și 10kg, dar…

  1. este posibil ca acest bagaj să fie transportat în cala avionului (adică nu mai este bagaj de cabină, transformându-se discret în bagaj de cală, e drept… tot gratuit)
  2. sau va trebui să cumpărați unul dintre serviciile suplimentare Wizz Priority / Wizz Go / Wizz Plus (situație în care bagajul ar rămâne de cabină… dar practic nu prea ar mai fi gratuit).
  3. sau dacă doriți să fiți siguri că bagajul dvs. rămâne în cabina avionului chiar dacă nu achiziționați niciunul dintre cele 3 servicii menționate mai sus, atunci aduceți un bagaj mai mic, de maxim 40x30x18 cm !

Și iată cum „bagajul mic de cabină” de la care ne-am luat adio în 2017 revine în forță în 2018. Din păcate, dimensiunile sunt însă chiar mai reduse (40x30x18 cm în loc de 42x32x25 cm).

Recomandarea Travelkit pentru pasagerii Wizz Air: procurați-vă un bagaj (geantă sau rucsac) care se încadrează dimensiunile acceptate pentru bagajul mic de cabină (mai mic sau egal cu 40x30x18 cm). Împachetați în acest bagaj toate obiectele de valoare pe care doriți să le păstrați cu dvs. cu orice preț pe durata zborului. Introduceți acest bagaj mai mic în bagajul mare de 55x40x23cm. Dacă sunteți pus în situația să predați bagajul mare pentru a fi transportat la cală, scoateți geanta mica și luați-o cu dvs. în avion. Cei de la Wizz Air spun (în clip-ul de mai jos) că ar permite acest lucru. Atenție însă: nu puteți să luați două bagaje de cabină separate (unul mare și unul mic) din start, pentru că veți fi taxat. Este permis un singur bagaj de mână gratuit.

Abonați-vă la newsletterul Travelkit pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniu. În plus, veți putea descărca gratuit „Ghidul Zborurilor Low-Cost – Ediția 2018” care conține informațiile esențiale despre zborurile low-cost: limitări bagaje, taxe suplimentare, reglementări de securitate și vamale.

Vedeți mai jos clipul video care prezintă noua regulă referitoare la bagaje, partea interesantă începe la secunda 0:35

Join the discussion One Comment

Leave a Reply