Skip to main content

Aici găsești tot ce trebuie să știi despre bagaje atunci când zbori cu compania aeriana Ryanair. Ryanair este ultima venită pe piața zborurilor low cost din România, dar este leaderul pieței din Europa și are ambiții mari și la noi. În prezent, Ryanair deservește 4 aeroporturi (martie 2018 – București, Craiova, Oradea și Timișoara) dar se va extinde rapid probabil și în restul țării pentru a deveni una dintre cele mai importante companii aeriene low cost de la noi.

Bagaje Ryanair pe scurt:

Ryanair permite 2 bagaje gratuite: unul mic 35x20x20 cm în cabină + unul mare 55x40x20 cm la cală (dacă cumpărați priority boarding / plus / flexi plus / family plus îl puteți păstra și pe acesta în cabină).

 Bagaje RyanAir Dimensiuni maxime Greutate maximă Câte bagaje sunt permise Cost / bagaj / zbor
Bagaj mare 55x40x20 cm* 10 kg 1 Gratuit
Bagaj mic 35x20x20 cm n/a 1 Gratuit
Bagaj de cală 20 kg neprecizat 20 kg neprecizat 25-60 Euro

Separat, puteți transporta contra cost biciclete (60-70 Euro), echipament sportiv de mari dimensiuni (50-60 Euro), alte echipamente sportive (30-35 Euro), echipament de ski (40-45 Euro), crose de golf (30-35 Euro) și instrumente muzicale (50-60 Euro).

* Atenție, conform noii politici de bagaje anunțate de Ryanair la finalul lui 2017: bagajul mare (<55x40x20cm) urmează să fie transportat la cală dacă nu ați achiziționat unul dintre serviciile Priority Boarding / Flexi Plus / Family Plus / Plus. Veți putea aduce cu dvs. în avion numai bagajul de cabină mic, cu dimensiunile maxime 35x20x20 cm.

Bagajul de mana Ryanair

Ryanair vă oferă posibilitatea de a lua cu dvs. 2 bagaje gratuite, pentru fiecare pasager: unul mic, de mână, cu dimensiunile 35x20x20 cm, care trebuie să încapă sub scaunul din față, și unul mare cu dimensiunile 55x40x20 cm, care va fi transportat gratuit la cală. Atenție maximă la dimensiunile bagajelor gratuite: compania RyanAir poate taxa prompt cu 50 Euro fiecare bagaj care depășește aceste dimensiuni. Aceste dimensiuni sunt cele maxime acceptate pentru bagajele gratuite și trebuie să includă tot bagajul, inclusiv roțile și mânerul. Controlul bagajelor se efectuează cu ajutorul unui cadru metalic pentru verificarea bagajelor (amplasat atât la ghișeul de check-in cât și la poarta de îmbarcare Ryanair) iar dacă bagajul dvs. nu intră în acest cadru, sau dacă rămân părți ale bagajului în afară, veți fi obligat să plătiți o suprataxă usturătoare.

Atenție, așa cum am menționat și mai devreme, noua politică de bagaje Ryanair a introdus regulă nouă care ne poate încurca planurile serios: bagajul mare <55x40x20cm,  care până de curând era numit „de mână” și putea fi transportat în cabina avionului,  este în prezent transportat la cală, dacă nu ați achiziționat unul dintre serviciile Priority Boarding / Flexi Plus / Family Plus / Plus. Asta înseamnă că bagajul dvs. va fi preluat la intrarea în avion pentru a fi transportat la cală, urmând să îl recuperați din caruselul de bagaje din aeroportul de destinație.

Recomandarea Travelkit: procurați-vă o geantă care se încadrează în dimensiunile acceptate pentru bagaj mic de cabină35x20x20 cm în care să vă transportați obiectele de valoare pe care doriți să le păstrați cu dvs. cu orice preț pe durata zborului.

De asemenea, această nouă regulă poate prezenta inconvenientul întârzierii la destinație, pentru că va trebui să așteptați până sunt descărcate bagajele de cală pentru a vă recupera bagajul din carusel.

Puteți consulta aici pagina Travelkit cu bagaje de mana RyanAir.

Bagajul de cala Ryanair

Bagajul de cala – cel pe care îl predați companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului – este transportat contra cost. Prețurile variază în funcție de perioada de călătorie, fiind cuprinse între 10 și 60 Euro per bagaj și per segment de zbor. Asta înseamnă că pentru un zbor dus-întors veți plăti taxa de 2 ori iar dacă aveți un zbor cu conexiune, veți plăti pentru fiecare segment de zbor separat.

Vă recomandăm să achiziționați serviciul de transport al bagajelor de cală online, de preferat împreună cu biletele de avion, întrucât așa sunt mai ieftine. Dacă veți cumpăra bagajele de cală la ghișeul din aeroport sau telefonic, tarifele vor fi semnificativ mai mari, cu cca. 5-10 Euro / fiecare bagaj.

Dimensiunile bagajelor de cală RyanAir nu sunt limitate, ceea ce vă permite să călătoriți chiar și cu un troler XXL. Greutatea maxima acceptată a unui bagaj este de 20kg. RyanAir nu precizează câte bagaje are dreptul să ia cu el fiecare călător, deci teoretic numărul este nelimitat. Atenție, este important de rețiunut că greutatea unui bagaj se aplică strict pe fiecare piesă separată și nu poate fi cumulată pe mai multe piese sau pe mai mulți pasageri.

Puteți consulta aici pagina Travelkit cu bagaje de cala Ryanair.

Abonați-vă la newsletterul Travelkit pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniu. În plus, veți putea descărca gratuit „Ghidul Zborurilor Low-Cost – Ediția 2018” care conține informațiile esențiale despre zborurile low-cost: limitări bagaje, taxe suplimentare, reglementări de securitate și vamale.

Vedeți mai jos clipul video care prezintă noua politică de bagaje a celor de la Ryanair:

https://youtu.be/vqFYQIOp9os

Join the discussion One Comment

Leave a Reply