Skip to main content

Aici găsești tot ce trebuie să știi despre bagaje atunci când zbori cu compania aeriana Blue Air. Blue Air este una dintre liniile aeriene importante din România, deservind în fiecare an un număr mare de pasageri din București și încă alte 8 aeroporturi din țară.

Spre deosebire de competitorii săi direcți Wizz Air și Ryanair care-și confuzează constant clienții schimbând foarte des regulile la bagaje, Blue Air și-a modificat ultima dată politica de bagaje acum 6 ani, în 2012. Și atunci pozitiv, în sensul că au crescut limita de greutate permisă pentru bagajul de cabină de la 7kg la 10kg. Felicităm compania Blue Air pentru consecvența de care dă dovadă 🙂

Bagaje Blue Air pe scurt:

 Bagaje Blue Air Dimensiuni maxime Greutate maximă Câte bagaje sunt permise Cost / bagaj / zbor
Bagaj de mână 55x40x20 cm 10 kg 1 Gratuit
Bagaj de cală 100x80x30 cm 32 kg 4 18-25 Euro
  • Bebelușii cu varsta pana in 2 ani beneficiază de un bagaj de cală gratuit în locul celui de mână.
  • Numai pentru zborurile interne (din România – în România): fiecare pasager beneficiază și de un bagaj de cală de 20 kg gratuit, în plus față de bagajul de cabină de 10 kg
  • Lichidele pot fi aduse la bord in recipiente de max 100ml plasate într-o pungă transparentă resigilabilă de max 1L (trusă specială aici).

Găsiți mai jos, prezentate în detaliu, toate informațiile referitoare la bagaje atunci când călătoriți cu Blue Air.

Bagaj de mana Blue Air

Bagajul de mână – cel pe care îl luați cu dvs. în avion – este gratuit pentru toți pasagerii Blue Air, cu excepția bebelușilor în vârstă de până la 2 ani, care beneficiază în schimb (gratis) de un bagaj de cală.

Dimensiunile bagajului de mână Blue Air sunt restricționate la 55x40x20 cm iar greutatea nu poate depăși 10kg. Este permis un singur bagaj de mână per pasager.

Puteți consulta aici pagina Travelkit cu bagaje de mana Blue Air.

Bagaj de cala Blue Air

Bagajul de cala – cel pe care îl predați companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului – este transportat contra cost. Prețurile variază în funcție de perioada de călătorie, fiind cuprins între 18 și 25 Euro per bagaj și per segment de zbor. Asta înseamnă că pentru un zbor dus- întors veți plăti taxa de 2 ori iar dacă aveți un zbor cu conexiune, veți plăti pentru fiecare segment de zbor separat.

Dimensiunile bagajelor de cală Blue Air sunt destul de generoase, fiind limitate la 100x80x30 cm, ceea ce vă permite să călătoriți chiar și cu un troler XXL. Greutatea maxima acceptată a unui bagaj este de 32kg. Fiecare călător are dreptul să ia cu el 4 piese de bagaj la cală. Atenție, este important de rețiunut că greutatea unui bagaj se aplică strict pe fiecare piesă separată și nu poate fi cumulată pe mai multe piese sau pe mai mulți pasageri.

Puteți consulta aici pagina Travelkit cu bagaje de cala Blue Air.

Abonați-vă la newsletterul Travelkit pentru a fi la curent cu toate noutățile din domeniu. În plus, veți putea descărca gratuit „Ghidul Zborurilor Low-Cost – Ediția 2018” care conține informațiile esențiale despre zborurile low-cost: limitări bagaje, taxe suplimentare, reglementări de securitate și vamale.

Leave a Reply